| נשלח בתאריך: 08 פברואר 2010 בשעה 9:20am | IP רשום
|
|
|
דבר ראשון 'שווה כסף' זהו ביטוי ידוע בגיוס תרומות. המטרה היא לגייס אדם או מוצר במקום לגייס כסף ואז לקנות בו את אותו דבר. וכשאני אומר שכסף יוכל ללכת למקומות יותר אקוטיים א אני מדבר על אוכלוסיות מעוטות יכולת לשצערנו, בהפקת יום גיבוש למענם לא תפתור את בעיותיהם. לא על עוד אטרקציה לחבר'ה. אבל זה ברור הרי שאפשר לכל דבר להשמע רע.
לא במקרה כזה עסקינן. אין מדובר פה בילדי שמנת, בחבורת ילדי עשירים שמחפשים לארגן טיול בפסח, שבוע לפני הסקי.
אולי שווה שתקרא קצת על המפעל המדהים הזה. מדובר בבני נוער מכל שכבות האוכלוסיה שבוחרים לדחות את גיוסם בשנה, מסיבה אחת פשוטה, שהם מרגישים שיש להם רצון אמיתי ליצור שינוי בחברה הישראלית. נשמע מוגזם- יכול להיות. אך המפעל מוכיח עצמו זה 14 שנה במדדי גיוס, קצונה, הקמת קהילות ותשתיות רווחה וכו'.
אף אחד לא רוצה לקחת ממך את זכותך ללכת למכולת (ותסלח אך אתה נשמע כקדוש מעונה), ישנם מדריכי טיפוס, שההדרכה אינם המקצוע העיקרי שלהם ואולי ידם משגת לתרום ממרצם ומזמנם מעט, או שמצאו את העניין מספיק חשוב על מנת לקחת בו חלק (כידוע שתרומה אינה חייבת להיות פונקציה של עושר, בטח כשלא מדובר בתרומה כספית). (ודרך אגב, משיחה שהיתה לי עם שניר אתמול, 2 מדריכים כבר פנו להצעת עזרה).
לא ברור לי מדוע בחרת לייצג ברוב קולות את קהילת מדריכי הטיפוס, ובתחושתי שלי, יכול להיות שגם קצת מנעת מאנשים שכן רצו את הלגיטימציה לעשות שכן, עם תגובה שבאופן יחסי לבקשה היתה די אגרסיבית.
מדריך ראוי ואמיתי לא נקבע לפי כמות הכסף שמניחים בידו בסוף היום, ואת זה אתה בטח יודע. חושב שזקוקים פה לתשתית יותר גדולה ומסודרת? אני בטוח שחבר'ה ישמחו שתייעץ להם.
"אבל אתה חייב להבין שאם בסוף תתארגן על שניים שלושה חברה שירצו לעזור לך, אז כנראה שלמתנדבים יש המון כוונות טובות אבל הם לא יכולים להבטיח לך שום דבר ואם יקרה משהו אז בטוח שאתה הסתבכת ויחד איתך, חברך הפצוע ו"המדריך" שרק רצה לעזור."- אם יוצרים תשתית נכונה של מדריכים מוסמכים- ציוד- ביטוח, היום יראה כמו כל יום הכשרת טיפוס, גם אז בסופו אין החלפת מזומן.
בדיוק כמו ימי טיפוס וגלישה שכבר אורגנו בעבר לאוכלוסיות כאלה ואחרות בהתנדבות.
המשך שבוע נעים.
נסי
ואף אם דעתך עומדת בעינה, אין ספק שיכלת להעבירה בצורה הרבה יותר נעימה לעין.
|